Jotty Franckx

Wie ben ik?
Jotty Franckx

Opleidingen
Master in de logopedische en audiologische wetenschappen (optie logopedie) aan de Katholieke Universiteit van Leuven
Wat doe ik in de Groeipraktijk?
Als logopediste in de groeipraktijk ga ik aan de slag met diverse problemen die kinderen tegenkomen in de taalontwikkeling en de ontwikkeling van hun schoolse vaardigheden. Ik behandel zowel articulatieproblemen als taalmoeilijkheden en leerproblemen. Het gaat in mijn begeleiding om het aanleren van deze vaardigheden, alsook hen te ondersteunen in de generalisatie ervan. Ik geef therapie met bijzondere aandacht voor voldoende autonomie en een sterk welzijn van het kind. Ik
vind het enorm belangrijk dat kinderen zich goed in hun vel voelen, wat vaak in strijd is met de logopedische moeilijkheden. Daarom probeer ik een positieve en ondersteunende omgeving te creëren, om hen te helpen in het ontwikkelingsproces. Door mijn jaren als animator in het jeugdwerk heb ik geleerd hoe cruciaal dit is.

Naast mijn job in de praktijk werk ik ook halftijds in een woonzorgcentrum. Hier behandel ik slikproblemen, neurologische spraak-en taalstoornissen en communicatieproblemen bij volwassenen. De afwisseling, zowel op vlak van problematiek als populatie, zorgt voor een gevarieerde en uitdagende week
Wanneer?
Jullie vinden me doorgaans dinsdag, vrijdag en zaterdag terug in de praktijk. Daarnaast geef ik ook logopedische begeleiding op scholen in en rond Leuven.

Waar ben ik nog goed in?
Als ik nood heb aan ontspanning, vinden jullie me meestal terug in mijn muziekkamer. Om mijn gedachten te verzetten hou ik me bezig met zingen en het spelen van pianonoten of gitaarakkoorden.
Quote

 Doe iets geks, denk iets moois, zeg iets liefs. Dan heeft elke dag iets positiefs!

 Contact: 0470 34 56 90 of 
jotty@degroeipraktijk.be