Hedwig Bogaerts

Wie ben ik?
Hedwig Bogaerts
Erkenningsnummer psychologencommisie: 702127856
Visumnummer: 308890
Opleidingen
Master in de klinische en gezondheidspsychologie – optie kinderen en adolescenten (2020)
Dr. in de experimentele psychologie (2001)
Licentiaat in de theoretische psychologie (1995)
 Ik volg(de) verschillende bijscholingen (over rouw en verlies bijvoorbeeld) en ga regelmatig in supervisie. Het voorbije jaar startte ik met een opleiding ‘(Improvisatie)theater en therapie’ aan de Educatieve Academie en in juni neem ik deel aan een tweedaagse ‘narratieve therapie’. 
Wat doe ik in de Groeipraktijk?
Ik begeleid kinderen, jongeren, jongvolwassenen (en ouders) wanneer dingen niet helemaal lopen zoals gewenst. Ik duik mee in de leef- en belevingswereld van kinderen/jongeren en probeer mee op tocht te gaan wanneer het kompas moeilijker te lezen is. Ik probeer de gedachtegangen te volgen, en onderzoek hoe emoties en gedrag meespelen in het totaalbeeld . We kijken ook naar wat goed gaat en zoeken samen uit waar we naartoe willen. We verkennen daarbij nieuwe mogelijkheden, vaak op een creatieve manier. Soms gaan we naar buiten voor een wandeling met Jackie en Zeppy. Een vleugje humor kan opdagen, maar gebeurt altijd binnen een veilige omgeving waarin er een open en transparante manier van communiceren is. Want een goede contactopbouw is hét vertrekpunt van elke begeleiding.
Wanneer?
Ik ben doorgaans op woensdag en donderdag in de Groeipraktijk.
Waar ben ik nog goed in?
Ik deed twee jaar vrijwilligerswerk op Tele-onthaal en ben momenteel praatgroepbegeleider bij Missing You van de kinderrouwgroep in Leuven. Op een creatieve manier stilstaan bij levensgebeurtenissen die moeilijker te dragen zijn, daar ben ik goed in.
Ik oefen mij in winnen bij Dobble.
Quote

Het beste moment om een boom te planten is tien jaar geleden. Het op één na beste moment is nu. (Confucius)

 

Contact: 0485 52 94 49 of hedwig@degroeipraktijk.be