Jackie

Jackie (°2011) kwam bij ons toen ze net 7 weekjes oud was. Ze is een border collie. Deze honden zijn afkomstig van de grens (border) tussen Engeland en Schotland. Daar worden ze gekweekt en getraind om kuddes schapen te hoeden en te drijven.

Dat zijn dus honden die dolgraag werken en taakjes uitvoeren voor hun baasjes. Ze kunnen dit oneindig lang volhouden en hebben dan ook een geweldige conditie. Deze honden zijn erg intelligent. Ze kunnen net zoveel woorden leren als een kind van 3-4 jaar.

Jackie is heel erg lief voor volwassenen en kinderen, of het nu baby’tjes, dreumesen, peuters of kleuters zijn. Jackie maakt elke dag een wandeling. Binnen is ze rustig. Ze is kampioen in frisbee spelen.

Honden kunnen helpen

Sommige honden worden speciaal getraind als hulphond of geleidehond. Ze helpen mensen en kinderen met allerlei problemen zoals blinden en slechtzienden, doven, kinderen met autisme, kinderen met trauma’s enz. Honden kunnen helpen kinderen te laten ontspannen en bepaalde angsten te verminderen.

Bovendien is een knuffelsessie altijd een boost van het vriendschapshormoon, waardoor we ons veiliger en gehechten voelen.

Jackie en Zeppy zijn niet speciaal opgeleid, maar ze kunnen helpen om te leren over de effecten van gedrag, hoe je communiceert, de manier waarop je iets gedaan wil krijgen. Gewoon een wandeling maken samen met de therapeut kan wat inzichten geven.

Vraag ernaar bij je therapeut als je interesse hebt.