Joke Uten

Master in de logopedische en audiologische wetenschappen KULeuven; SLO Gezondheidswetenschappen KULeuven

Logopediste/prelogopediste

Als logopediste in De Groeipraktijk ga ik aan de slag met:

  • Zoeken: op zoek gaan naar je talenten en niveaubepaling aan de hand van observaties en diagnostiek. Vervolgens zoek ik hoe ik op maat kan helpen en ondersteunen.
  • Voelen: je goed voelen en motivatie staan centraal. Ik hecht dan ook veel belang aan een positieve omgeving, waarin je jezelf kan zijn.
  • Leren: vanuit inzicht in de moeilijkheden: waarom is het moeilijk? Hoe kan ik dit aanpakken? Wat wil ik bereiken? Dit zoeken we samen en doen we stap voor stap op jouw niveau en tempo.
  • Spreken: het stimuleren van spraak- en taal alsook het optimaliseren van deze vaardigheden.

Mijn talenten

  • Enthousiast
  • Creatief
  • Empathisch
  • Teamspeler

Mijn achtergrond

“Joke, jij kan iedereen laten praten” was een negatieve opmerking die ik kreeg van een leerkracht in het middelbaar. Dit was echter het grootste compliment dat ze me kon geven. Ik besloot deze droom achterna te gaan en behaalde in 2016 mijn diploma Master in de Logopedische en Audiologische Wetenschappen (optie logopedie) aan de KULeuven. Daar ik ook interesse had in lesgeven, vulde ik dit diploma aan met de Specifieke Lerarenopleiding Gezondheidswetenschappen.

Sinds 2017 ben ik aan de slag als zelfstandig logopediste en behandel ik een grote variatie aan logopedische problematieken. Tijdens mijn stages deed ik ervaring op in neurologische, taal-, leer-, stem-, spraak- en slikproblemen en werkte ik met kleuters, lagereschoolkinderen, jongeren en volwassenen. Deze variaties vond ik erg boeiend! In het werkveld ga ik dan ook graag verder aan de slag in deze verschillende logopedische domeinen. Ik verdiepte me verder in het domein van de prelogopedie waarvoor ik in september 2017 een bijscholing volgde, nl. ‘eet- en drinkproblematiek bij baby’s en jonge kinderen (0-2 jaar)’ bij Pro Education. In 2018 volgde ik de ‘basiscursus OMFT’ (KWEC) dewelke me meer inzicht gaf in het behandelen van oromyofunctionele problemen. Ik combineer het werk in de Groeipraktijk met de job als praktijkassistent aan de opleiding Logopedische en Audiologische Wetenschappen van de KULeuven.

Mede door mijn ervaring als leidster bij de KSJ, hecht ik veel belang aan een positieve, aangename omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn en zijn talenten kan ontwikkelen. Dit tracht ik dan ook na te streven in mijn werk. Aan de hand van mijn enthousiasme en positieve ingesteldheid streef ik ernaar patiënten te doen groeien!

Contact: 0485 28 57 84 of joke@degroeipraktijk.be