Lot Van Haute

Wie ben ik?

Mijn naam is Lot Van Haute en ik ben logopediste en stottertherapeute. Ik heb een groot hart voor kinderen. Zo ben ik jarenlang chiroleidster geweest en heb ik dansles gegeven aan kleuters. Ik ben optimistisch, vrolijk en neem mensen graag mee in mijn enthousiasme.

Wat doe ik in de Groeipraktijk?

Binnen De Groeipraktijk houd ik mij in de eerste plaats bezig met stotteren bij (zeer jonge) kinderen, jongeren en volwassenen. Stotteren is een stoornis in het vloeiend verloop van de spreekbeweging, waar bijkomend negatieve emotionele en cognitieve reacties kunnen ontstaan. Het hoofddoel is om spreken aangenamer te maken en om het gemakkelijker te laten verlopen. Ik werk via de sociaal cognitieve emotionele gedragstherapie voor stotteren. Aangezien de omgeving een cruciale rol speelt in de verdere ontwikkeling van stotteren en ouders het beste model zijn voor hun kind, geef ik ook een oudercursus. Onderzoek toont dan ook aan dat de combinatie van individuele therapie en ouderbegeleiding de beste resultaten oplevert.

Daarnaast help ik graag kinderen met andere problematieken binnen hun spraak-en taalontwikkeling en op vlak van hun schoolse vaardigheden. Ik vertrek steeds vanuit de sterktes, interesses en talenten van het kind.

Wanneer?

Je vindt me in De Groeipraktijk op dinsdag en donderdag.

Op de andere dagen werk ik in het Centrum voor Ambulante Revalidatie in Brussel, waar ik werk met kinderen met ADHD, ASS, complexe ontwikkelingsstoornissen en gedrags- en emotionele problemen.

Opleidingen

Contact: 0483 65 30 62 of lot@degroeipraktijk.be