Lotte Stroobants

Bachelor in de Logopedie aan de Thomas More Hogeschool in Antwerpen

Als logopediste en als mezelf ben ik binnen en buiten de Groeipraktijk vooral bezig met:

  • Enthousiasmeren: kinderen enthousiast maken om actief aan het werk te gaan in de therapie
  • Voelen: ervoor zorgen dat het goed met je gaat, dat je je goed in je vel voelt
  • Spreken: het ondersteunen en stimuleren van spraak en taal om deze vaardigheden te optimaliseren
  • Leren: helpen bij het leren, samen spelenderwijs de schoolse vaardigheden optimaliseren

Mijn talenten

  • Gedreven
  • Leergierig
  • Empathisch met oog voor ieders noden
  • Vrolijke, positieve spring-in-’t-veld

Mijn achtergrond

Mijn bezoeken als kind bij de logopediste leverden mij niet enkel een beter stemgebruik, maar ook een grote droom op. “Later als ik groot ben, word ik logopediste.” In 2020 was het zo ver, ik behaalde in juni mijn Bachelor Logopedie aan de Thomas More Hogeschool in Antwerpen. Als beginnend logopediste hoop ik door de ervaring die ik zal opdoen in de Groeipraktijk en door mij te verdiepen in verschillende logopedische domeinen nog veel kennis te kunnen verwerven binnen het brede werkveld van de logopedie. Gezien ik mijn rol als logopediste zie als iemand die begaan is met het welzijn en de ontwikkelingskansen van ieder kind, vind ik het belangrijk om een actieve bijdrage te leveren in de realisatie en/of ondersteuning van een beter pedagogisch klimaat. Daarom volg ik sinds dit jaar het verkort traject Pedagogie van het Jonge Kind aan de Erasmushogeschool in Brussel.

Daarnaast ben ik reeds zes jaar leidster binnen de KSA, waar mijn passie voor het werken met kinderen gegroeid is. Tijdens de laatste drie jaar als hoofdleidster was het onderhouden van een laagdrempelig en aangenaam contact met ouders en kinderen één van mijn opdrachten. Verder ben ik een fervent hockeyster, die teamspirit hoog in het vaandel draagt.

Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan in de Groeipraktijk en de voordelen van een multidisciplinaire praktijk te ontdekken. In de Groeipraktijk wordt er ingespeeld op de sterktes en talenten van iedereen, iets wat ik binnen mijn therapie graag centraal wil stellen.

Contact: 0494 84 12 03 of lotte@degroeipraktijk.be